El blog d'ISEP Clínic Girona

Espai de salut i benestar al servei de la comunitat. Esperem que aquest blog us proporcioni les respostes o solucions al que esteu cercant. Envieu-nos sol·licituds dels temes que més us interessi que tractem, a clinic.girona@isepclinic.esSi tens un conflicte, apunta’t a la Mediació

La mediació és un mètode de resolució de conflictes a on les parts del conflicte per mitjà de la comunicació, poden arribar a acords que les beneficiïn mútuament guanyar-guanyar. Les parts voluntàriament i amb ajuda d'un tercer neutral, el mediador, qui els guiarà de manera imparcial a través de l'escolta i la empatia, poden ser responsables i afrontar el conflicte. Amb la mediació es fomentarà la comunicació i col·laboració de les persones que intervinguin i des les posicions de cada part, es clarificaran els interessos per arribar a solucions en comú. Del què? al Per què?

Si tens un conflicte familiar, conflicte generacional, trastorns alimentaris, embarassos en adolescents, disputes econòmiques d'una empresa familiar, ruptures de parella, conflictes entre amics, la cura de persones dependents, etc. NO deixis que d'una incomoditat s'arribi a una crisi que acabarà en conflicte. L'escalada conflictiva és ascendent i hi han mecanismes per aturar-la. Hi ha tècniques que ofereix la mediació que t'ajudaran a reconduir les emocions que sovint controlen els pensaments. Negociar sovint és perdre per guanyar, en la mediació no hi ha perdedors ni guanyadors. Cada part pot tenir un “tros de pastís” però amb el compromís de l'altre. No sempre voler tenir la raó ens porta a la veritat absoluta i saber escoltar i posar-se en el lloc de l'altre et seran de gran utilitat si aprens a utilitzar-les.

Sovint les inseguretats i les pors, del dia a dia, ens fan tancar en banda i preferim la ignorància o indiferència a confrontar-les. No t'ho guardis a dins i apunta't a la Mediació.


Neus Soldevila
Mediadora i Formadora en Resolució de Conflictes